Thursday, October 31, 2013

Outfit & Diary | Chanel the Legend Exposition

Hi lovelies!

EN: Last week my mom, my sister and I went to an exposition in the Gemeentemuseum in The Hague called 'Chanel: the Legend'. Last year I went to this same museum with my mom when I was invited to the opening of 'Fabulous Fifties, Fabulous Fashion' and Caro Emerald was performing Paris for the first time. Click here to read that post. I loved the Chanel exposition. The collection was great, but I also loved the quotes and facts on the walls. I learned that I have the same aversion to knees as Coco Chanel used to have, which is why she mostly made over-knee skirts and which is one of the reasons I like the midi trend so much. So yay, I'm not weird! Anyway, in this post you will find the outfit I wore to this exposition and some of my favorite items and quotes. Don't worry, I will only give you an idea of the collection just in case you were planning to pay it a visit as well!

NL: Vorige week ging ik samen met mijn moeder en zusje naar de expositie 'Chanel: de legende' in het Gemeentemuseum in Den Haag. Vorig jaar ging ik ook al naar dit museum met mijn moeder toen ik was uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van 'Fabulous Fifties, Fabulous Fashion' waar Caro Emerald de expositie opende door Paris voor de eerste keer te zingen. Klik hier als je die post wil lezen. De Chanel expositie vond ik echt super mooi. De kledingstukken waren prachtig, maar ook de quotes en feiten op de muren vond ik erg leuk om te lezen. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat ik dezelfde aversie tegen knieën heb als Coco Chanel had. Dat is dan ook de reden dat de meeste rokken die ze maakte tot over de knie vielen en één van de redenen dat ik zo'n fan ben van de midi trend. Dus hoera, ik ben niet raar! In deze post zie je de outfit die ik aan had naar de expositie en een aantal van mijn favoriete items en quotes. Geen zorgen, ik geef alleen een glimp van de collectie, dus je kunt hierna gewoon nog naar de expositie gaan zonder al precies te weten wat je er zult zien!

Coco Chanel Exposition Outfit Fifties 50s blogger vintage fashion pearls
Coco Chanel Exposition Outfit Fifties 50s blogger vintage fashion pearls
Coco Chanel Exposition Outfit Fifties 50s blogger vintage fashion pearls
Coco Chanel Exposition Outfit Fifties 50s blogger vintage fashion pearls
Coco Chanel Exposition Outfit Fifties 50s blogger vintage fashion pearls
Coco Chanel Exposition Outfit Fifties 50s blogger vintage fashion pearls

I'm wearing

Peplum top - Primark
Midi skirt - H&M
Short pearl necklace - Primark
Long pearl necklace - Unknown
Pearl earrings - Primark
White belt - H&M
Patent brogue heels - Van Haren

Outfit photos by Simone

Bye bye, Chanel! My sister secretly took this photo when we were looking for a good outfit photo spot, but I actually kind of like the 'bye bye' feel of it.

Love,

Sonja


Follow on Bloglovin

22 comments

 1. Wat een leuke foto's allemaal. Mooie outfit ook!

  ReplyDelete
 2. Super leuke outfit!

  www.we-heart-fashion.com

  ReplyDelete
 3. Oh, wat een super outfit, past wel goed bij de expositie (:
  De tentoonstelling zelf lijkt me eigenlijk ook wel super, jammer dat het zo ver is voor mij!

  Liefs, Liese

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, uit België is het wel een stukje! Maar je kan ook wel leuk winkelen in Den Haag, dus je kan er een dagje van maken! :D

   XX

   Delete
 4. Wat een mooie outfit heb je aan zeg! Ik vind het je heel goed staan. Naar die tentoonstelling wil ik ook nog heel graag, lijkt me zo leuk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lief, dankjewel! :D Ik zou zeker nog gaan als ik jou was! :)

   XX

   Delete
 5. Wat zie je er weer leuk uit, heel erg Chanel'ish!

  En ik wil ook heel graag naar die expositie.



  www.style-chameleon.com

  WIN A HAIR TREATMENT!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wiiee, thanks! Chanel was uiteraard ook mijn inspiratie voor deze outfit, dus leuk om te horen dat je het terugziet! :) XX

   Delete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. Hele leuke look! En toffe foto's!
  Ik moet er ook binnekort echt heen :D

  xxx Saranda van Sarandipity

  ReplyDelete
 8. Hele mooie chice look!
  Ziet er gaaf uit dat van Chanel!

  Ik heb een leuke giveaway met de webshop SIBIN. Zou leuk zijn als je meedoet :)

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. Wat een mooie look, heel Chanellike ook! Ben benieuwd naar de expositie, lijkt me erg mooi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leuk dat je Chanel erin terug ziet! Dat was ook zeker mijn inspiratie voor deze outfit! :) XX

   Delete
 10. Leuke look, staat je echt goed ! x Jana

  ReplyDelete
 11. Replies
  1. Thanks! Het zijn alleen een rok en een peplum top, haha! :)

   Delete
 12. I agree, I'm not a fan of knees myself. Thank you Chanel

  ReplyDelete


Feel free to leave a comment! I read them all and I will answer your questions here or on your blog!

09 10