Thursday, August 28, 2014

Outfit | Here Comes The Sun

Hello loves!

EN: Last sunday, I went to a huge monthly flea market in Amsterdam with my mom. I've been there twice before and I would have been there about a million times if only the dates suited me, haha! Somehow, I always have something else planned on their dates, so I was very happy I was finally able to go there again. Strolling around a flea market demands an outfit with flat shoes, so the shoes were the starting point of this outfit. And I'm actually pretty happy how this look turned out! It really has this Coco Chanel-ish feel to it, for me!

When I shot these photos with Nathalie, the weather was really strange. At some moments rain was pouring really hard and then, 5 minutes later, the sun would be out again shining bright. So, when the sun came back again, we decided to try something new with the light. And wow, I love how it turned out! The photos look so mysterious and magical, don't you think?! I would love to hear what you think of this chique though comfy look and of the photos!

P.S. This saturday, I'm going to a 'vintage per kilo' shopping event. Would you like to see a shoplog video in which I show you my flea market and vintage per kilo buys? If so, I will make one!
NL: Afgelopen zondag ging ik met mijn moeder naar de IJ Hallen. Ik ben er twee keer eerder geweest en ik zou er nog een miljoen keer vaker zijn geweest als de data me beter uit zouden komen, haha! Op de een of andere manier heb ik altijd al iets anders gepland als de IJ Hallen zijn, dus ik was heel blij dat ik deze keer wel kon! Rondwandelen op een vlooienmarkt vereist natuurlijk wel platte schoenen, dus heb ik de rest van de outfit bij de schoenen bedacht. En ik ben er best wel blij mee! Het geeft me echt zo'n Coco Chanel gevoel!

Toen ik de foto's maakte met Nathalie was het heel raar weer. Het ene moment regende het heel hard en het volgende scheen de zon alsof het de hele dag niks anders gedaan had. Dus, toen de zon weer tevoorschijn kwam besloten we eens was anders te proberen met het licht. En ik ben echt superblij met het resultaat! De foto's zien er zo mysterieus uit! Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze chique maar comfi outfit en van de foto's vinden!

P.S. Zaterdag ga ik naar een vintage per kilo event. Vinden jullie het leuk als ik een shoplog video opneem waarin ik mijn IJ Hallen en vintage per kilo aankopen laat zien? Zo ja, dan ga ik die maken!

Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights

Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights
Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights
Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights
Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights
Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights
Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights
Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights
Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights
Vintage fashion blogger outfit with a midi dress, houndstooth, pearls and seam tights

I'm wearing

Midi dress - H&M
Houndstooth belt - Thrifted
Earrings - Primark
Pearl necklace - Six
Seam tights - Very Cherry
Oxfords - Vintage

Photos by Nathalie Kemna

Love,                                                               
Sonja


Follow on Bloglovin

                                                                                     Previous post: 
                                                                                     Which type of midi skirt suits best with your body type?36 comments

 1. anoniempje hey hey ik weer ik vindt het een super mooie outfit het is echt heel leuk spijtig dat je geen hakken kan aandoen Marja ik denk niet dat dat zou gaan op de vlooienmarkt!!!
  WOW het verbaast me dat je die ketting en die oorbellen niet in dezelfde winkel hebt gekocht want ze passen super bij elkaar!!!!!!
  ik zou het leuk vinden als je een video maakt andere bloggers hopelijk ook!!!!!

  -xxx anoniempieee
  PS: ik heb eerste reactie haha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel voor je lieve reactie weer! Stiekem is het niet eens heel jammer dat ik geen hakken kon dragen naar de vlooienmarkt, want ik draag echt bijna altijd hakken, dus het was een goede reden om deze schoenen weer eens te dragen! Ik ga de video waarschijnlijk maandag opnemen. Ik weet nog niet wanneer hij online komt alleen, aangezien ik een nogal trage computer heb, haha! :) xx

   Delete
 2. Heel erg mooie outfit Sonja! De platte schoenen zijn heel erg schattig. Mooie foto's ook. Het licht ziet er heel mooi uit. Het is niet makkelijk om dit goed te doen, maar het is jullie heel goed gelukt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Ada! Ja, de zon moet wel goed staan om dit effect te krijgen, maar daar hadden we toevallig geluk mee! :)

   Delete
 3. Wauw, wat zie je er weer prachtig uit! Hele mooie outfit!
  Liefs

  ReplyDelete
 4. Die oxford schoenen zijn zo leuk. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja he?! Echt een lucky find in een vintage winkeltje in Budapest!

   Delete
 5. Wat zie je er weer prachtig uit! Heel elegant! Ik zou graag een fimpje willen zien van je aankopen van de IJ-Hallen en Vintage per kilo!

  x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Sharrel! En leuk dat je zo'n filmpje zou willen zien! Ik ga hem waarschijnlijk maandag opnemen! :) xx

   Delete
 6. Wat een prachtige fotos's. Die zon, echt wauw. Mag ik vrager wat voor lens of filter je hiervoor gebruikt? Je ziet er overigens ook weer geweldig uit ;) xx

  http://www.creativityandchocolate.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Eva! Dankjewel! Ik gebruik voor mijn outfitfoto's altijd mijn 50mm f/1.8 lens en geen filter. Dit effect hebben we gekregen door tegen de zon in te schieten aan het eind van de middag. Je moet misschien even experimenteren met de hoek waarin je tegen de zon in schiet, maar als het goed is krijg je al snel dit effect! Het werkt alleen niet als de zon achter een wolk zit. Dan wordt het effect minder! Ik hoop dat je er wat aan hebt! :)

   Delete
 7. Beautiful photos - they have turned out so well - and a stunning dress. Kx

  ReplyDelete
 8. Prachtige outfit (het staat je weergaloos!), en die foto's! Dat licht! Daar wordt mijn fotografenhartje heel erg blij van :-)

  xoxo Rosanne

  ReplyDelete
 9. Moooie foto's geworden met die zon! Leuke schoentjes heb je aan

  ReplyDelete
 10. Super mooie foto's met het licht op deze manier !!
  Xx liefs

  ReplyDelete
 11. Wauw wat een prachtige jurk!!
  Staat je echt geweldig Sonja!

  ReplyDelete
 12. Wat een leuke schoentjes! En ik moet ook eens een keer naar de vintage per kilo sale! Nog nooit geweest maar hoor veel goeds! x

  ReplyDelete
 13. anoniempje mooi, leuk dat je het filmpje erop gaat zetten niet erg hoor dat de computer traag zal werken ik ga wachten tot het er is !!!!!!!👀

  -xxx anoniempjieieieieie

  ReplyDelete
 14. Wauw echt een prachtige foto's! :)
  Liefs

  ReplyDelete
 15. Wauw ik zie inderdaad helemaal de Coco Chanel ! :D

  love, Turn it inside out

  ReplyDelete
 16. Je bent echt een inspiratie voor mij als redhead, prachtige outfits altijd! (www.effierced.com)

  ReplyDelete
 17. Prachtige klassieke outfit! En ik ben heel jaloers op jou haar(kleur)!

  ReplyDelete
 18. Ik vind jouw outfit echt super mooi! Vrouwelijk en elegant, terwijl jij geen hakken draagt - dat is een prestatie! :) De foto's zijn inderdaad erg mooi geworden. Leuke post!
  xx, Marky www.mypinkboudoir.eu

  ReplyDelete
 19. A perfect outfit. I went to a kilo sale recently but was disappointed by the stock, I didn't get anything in the end

  ReplyDelete
 20. Mooie outfit en de foto's zijn ook heel bijzonder! :)

  xx

  ReplyDelete
 21. Wauw, deze foto's zijn echt prachtig. De zon staat echt perfect zo! Je outfit is ook heel erg leuk! Misschien een stomme vraag, maar op welk tijdstip zijn deze foto's gemaakt, haha. Ik vind de stand van de zon zo mooi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De foto's zijn rond een uur of 5 a half 6 's middags gemaakt! :) En zeker geen stomme vraag hoor! De stand van de zon maakt veel uit voor dit effect! :)

   Delete
 22. Wat ben je toch een prachtige meid, met een super figuur! De platte schoenen misstaan je zeker niet.
  Btw, heb je weleens van de Redhead Days in Breda gehoord? Dat is binnenkort weer, misschien wel leuk voor je om heen te gaan? :-) Ik loop er waarschijnlijk rond om foto's te maken.

  Liefs,
  Chanelle

  ReplyDelete
 23. Wat zie je er fantastisch uit zeg!! Lovee it :)

  Liefs,
  Kim/ Vintage & Beauty

  ReplyDelete
 24. Wat zie je er weer super mooi uit! Héél classy en dat met platte schoentjes! :) Ben benieuwd naar je video!

  ReplyDelete
 25. Hi Sonja! This is the first time I see your blog and is the first time that I write. I like very much this black dress....it look so lovely on you! I'm a blogger from Italy. If you want, take a look at my blog and let me know what you think. Kisses,
  Eni

  http://eniwherefashion.blogspot.it/

  ReplyDelete


Feel free to leave a comment! I read them all and I will answer your questions here or on your blog!

09 10